עורכי דין לא חסרים במדינת ישראל, ולו בשל העובדה שמדובר באחד המקצועות המבוקשים ביותר. בשל כך, רבים הסטודנטים אשר בוחרים בתואר במשפטים, ולאחר מכן מתמחים בתחומים ספציפיים כמו: נדל"ן, דיני נזיקין, משפט פלילי, חוזים, דיני משפחה וכדומה.
אם סיימתם את הלימודים ואת מבחני הלשכה המתישים – אתם בוודאי כבר רוצים לצאת לדרך, ולהתחיל לעבוד ולייצג לקוחות במגוון סיטואציות. אבל רגע לפני קו הזינוק, חשוב שתדעו מה הופך עורך דין לבעל מקצוע חזק וחד ביותר, שידוע בעגה המקצועית כ"כריש". אז כיצד עושים זאת? הנה כמה טיפים טובים:
כתיבת קורות חיים
כעת שסיימתם את הלימודים, הגיע הזמן לכתוב את קורות החיים שלכם. זה נכון, קשה יותר למצוא עבודה בתחום המשפטים ללא ניסיון. אך פנייה יזומה אל משרדים גדולים בהן 20 עורכי דין לפחות, או פנייה אל משרות ציבוריות – יכולות להגדיל את הסיכוי שיחזרו אליכם לאחר שליחת קורות החיים.
בזמן שאתם מנסחים את המסמך, חשוב כי קורות החיים יהיו קוהרנטיים וממוקדים. במידה וביצעתם עבודות כמו ייעוץ משפטי בהתנדבות או פעילויות למען הציבור – הוסיפו את הניסיון הזה למסמך. ישנם עורכי דין ותיקים שמעריכים אנשי מקצוע צעירים שעסקו בפעילות התנדבותית. ובכך רוצים את הטובים ביותר להתמחות במשרדם.
התמחות במשרד עורכי דין מתאים
כל עורך דין צעיר שסיים את לימודיו עם תואר במשפטים, יכול לנסות להשתלב במשרד או בחברת עורכי דין מוכרת, כמו גם להתמחות בשירות הציבורי. עורכי דין שיבצעו את ההתמחות יוכלו לבחור להשתלב כעוכרי דין במחלקות משפטיות, או לעבוד בתפקיד מסחרי בו אפשר לסייע למנכ"ל החברה, ולהיות עוזר של עורכי דין מיומנים.
חשוב בעת בחירת המקום בו תתמחו, לוודא כי תקבלו את כול תנאי ההתמחות כמו משכורת חודשית ותנאים סוציאליים. בעת שיש לוודא כי התפקיד מתאים לקישורים שלכם ולתחום בו בחרתם לעסוק.
התמקדו במקצוע
כאשר אתם משתלבים במשרדי עורכי דין ובחברות גדולות, חשוב לשקול טוב כול התמחות או תפקיד. שימו לב כי אתם לומדים את התחום ועוסקים בו במהלך העבודה, בלי יותר מידי עיסוק באדמיניסטרציה. במידה ואתם שמים לב כי בעת ההתמחות שלכם אתם מגישים קפה ומתייקים יותר מידי מסמכים – הרי שהפכתם למזכירה, וכעת יש לחזור אל התלם, או לבחור התמחות במשרד אחר.
פתיחת משרד עצמאי
לאחר שאתם מספיק בטוחים בעצמכם ובניסיון שלכם, מומלץ להכנס כשותפים למשרדי עורך דין קיים, או לפתוח משרד עצמאי. פתיחת משרד כזה יכולה להיעשות עוד לפני שיש לכם משרד בפועל, זאת משום שרשת האינטרנט מספקת בניית אתרים בקלות, יצירת דף עסקי והפצת השירות שלכם ברשתות החברתיות.
במידה ואתם בונים אתר, הציפו אותו במידע משפטי והציעו ייעוץ חינם ומידע אטרקטיבי ללקוח. נסו לייצג לקוחות בתשלום נוח, ועם הזמן וככול שתגדלו – תמחרו את השירותים שלכם בהתאם. בחרו את התיקים שתרצו לעבוד עליהם בחכמה ובכך תצרו לעצמכם מוניטין של עורכי דין יסודיים ומקצועיים. מכאן הדרך להצלחה תהיה בטוחה!