מהם המקרים שנחשבים תאונת עבודה?

רבים המאמרים והכתובת המקצועיות אשר דנות בקבלת פיצוי בעת אבדן כושר עבודה, או קבלת פיצוי בעת תאונת עבודה, במחלה שנגרמה עצם חשיפה לחומרים מסוכנים וכדומה. במקרים כאלה חשוב לממש את הזכויות הרפואיות שלכם ולעשות זאת באמצעות בעלי המקצוע. אבל מלבד תאונות שקורות במקום העבודה עצמו, מתי יש לתבוע את הזכויות הרפואיות שלכם? הנה כמה דוגמאות שרירות וקיימות:

תאונת עבודה

תאונת דרכים בדרך למקום העבודה

תאונת דרכים מתרחשת בדיוק כשאנחנו לא מצפים לה, לכן אנו קוראים לה "תאונה". במקרים של פגיעה בכביש בדרך למקום העבודה שהובילה להחמרה במצב הרפואי – יש לפנות אל המוסד לביטוח לאומי וגם לחברות הביטוח הפרטי. זאת על מנת לקבל זכויות רפואיות, כמו גם פיצוי. נציין כי הפיצוי הוא כספי בדרך כלל והוא כולל קבלת טיפול דרך קופת החולים, כמו גם אשפוז וטיפול בבתי החולים בארץ. במקרים מסוימים של מוות או נכות – יש לתבוע את הפיצוי הדרוש להתמודדות עם האבדן.

ישנם מקרים בהם אדם קרוב לוקה בנכות, בין אם מדובר בתאונה שקרתה בדרך לעבודה או בחזרה מן העבודה, בעוד ששברים עקב נפילות והתדרדרות במצב גופני ועוד – נגרמים עקב תאונת כאלה ואחרות. במקרים של נכות עקב תאונת דרכים בדרך לעבודה או בחזור ממקום העבודה, במקרים של תאונה שהובילה לשברים חמורים ולקריסה של מערכות הגוף: מגיע לכם פיצוי. המוסד לביטוח לאומי עליו להכיר באדם כנכה, להעניק לו גמלת נכות וקצבת נכות קבועה תוך קביעת אחוזי הנכות ובכך הקניית התנאים הראויים.

מחלה קשה

גם למחלות קשות שעלולות לפקוד אותנו במהלך החיים אנחנו לא חסינים. מחלות כמו סרטן, ניוון שרירים, סוכרת, פרקינסון ועוד, עלולות להוביל לירידה משמעותית בתפקוד הגוף. מחלות כמו דמנציה, אלצהיימר וכדומה, גם הן משבשות משמעותית את איכות החיים ומובילות לירידה בתפקוד קוגניטיבי ובכך מצריכות טיפול סיעודי צמוד.

ישנים מקרים בהם נחשף אדם לחומרים מסוכנים במקום העבודה – מה שעלול לגרום להתדרדרות במצב הבריאותי. במקרים כאלה יש להגיש תביעה לאבדן כושר עבודה וקבלת פיצוי בעת אבחון המחלה.

חשוב לדעת! ישנם אנשים שמספרים כי המאבק מול חברות הביטוח, הכניע אותם ולכן הם לא תבעו את זכותם. עם זאת אסור להיכנע ויש להיעזר באנשי מקצוע שיוכלו לסייע לכם לממש את הזכויות שלכם.

לסיכום, לצערנו ישנן לא מעט סיטואציות בהן אדם זקוק לסיוע וטיפול צמוד. לכן חשוב לא לוותר ולדרוש את הזכויות שלכם באמצעות המומחים.

נגישות
גלילה לראש העמוד