מי שלא לקה בסוכרת לא מבין עד כמה מדובר במחלה שעשויה להשפיע בצורה נחרצת על אורח החיים. מדובר במחלה מטבולית שמאופיינת בחוסר אינסולין ובמגוון מאפיינים פיזיים. כולל איבוד משקל, תחושת צמא והשתנה מוגברת. המחלה עשויה לבוא לידי ביטוי ב-3 אופנים עיקריים: כסוכרת סוג 1 שבעיקר פורצת בגילאי ילדות. כסוכרת סוג 2 שלרוב מופיעה בגילאי 40 ושעשויה להיות כרוכה במחלות לב וכלי דם. וכסוכרת הריונית שמופיעה עם ההיריון ונעלמת לאחר מכן. בנקודה זו ראוי להפנים שברגע שהמחלה פוגעת בכושר העבודה ומוביל לפגיעות פיזית קשה, מס הכנסה, מקום העבודה וביטוח לאומי באים לקראת עם שלל זכויות, כך שרק נותר להבין כיצד מנצלים כל זאת. מה במקביל? מוזמנים להכיר כלים מסייעים שמאפשרים להשיג שליטה עצמית על המחלה. שנרחיב?!
שימוש במד סוכר רציף
טרם נעבור לציין אלו זכויות מגיעות, נעצור לציין באפשרותכם לסייע לעצמכם. שנרחיב? מוזמנים להכיר מד סוכר רציף העונה לשם .Eversense XL שימוש במכשיר הזה מסייע במעקב אחר רמות הסוכר, וזאת באמצעות שילוב חכם של טכנולוגיה אלחוטית ומדבקת סיליקון. המדבקה מסייעת לקבע את המכשיר לפני העור ולבצע מדידה רציפה ואוטומטית עשרות פעמים מדי יום. באופן שכזה ניתן להישאר במעקב ולהשיג רמות דיוק מאוד גבוהות.
התאמת תזונה
עוד כלי שמאפשר סיוע עצמאי נוגע לשינוי תזונה. חולי סוכרת נדרשים לאזן את רמות הסוכר ועל כן שילוב של תזונה מותאמת ופעילות גופנית אינו פחות מהכרחי. מדובר בתורה שלמה, אך באופן כללי נציין שיש להקפיד על בין 4 ל-5 ארוחות קטנות במהלך היום (בערך בכול 3 וחצי שעות), יש להימנע עד כמה שניתן ממלח וממזון תעשייתי, ובמקביל יש להעדיף פחמימות מורכבות, להרבות באכילת ירקות ולצרוך אומגה 3, קינמון ומגנזיום.
זכויות רפואיות של חולי סוכרת
מקפידים על תזונה וניטור המחלה, אך עדיין מגיעים למצב שפוגע ביכולת ההשתכרות? טוב לדעת שעשויות להגיע לכם לא מעט זכויות. להלן רשימת הזכויות המלאה שמתאימה לזכויות עובדים בעבודה הקיימות:
- הבטחת הכנסה – אם בשל המצב הרפואי נעדרים ממקום העבודה למעלה מ-30 יום, שווה לברר האם מגיעה קצבת הבטחת הכנסה, וזאת ללא צורך להתייצב בלשכת התעסוקה.
- תוספת של ימי מחילה – חולי סוכרת זכאים לתוספת של 18 ימי מחלה בשנה (מדובר בתוספת של חצי יום בחודש).
- הגנה מפיטורין – כל עוד נותרו ימי מחלה שלא נוצלו, המעסיק אינו יכול לפטר בגין היעדרות ממושכת שנובעת מקשיי המחלה.
- הקלות מס – אם בשל המחלה נקבעו 90% נכות, מקבלים פטור ממס הכנסה, כאשר שווה לברר לגבי החזרי רטרואקטיבי (עד כ6 שנים אחורה!).
- זכויות לבני משפחה – תומכים בבן משפחה שחולה בסוכרת, כך שנאלצים להתפטר ממקום העובדה? ניתן להשיג סטטוס של אדם שפוטר ממקום העבודה.
- גמלת נכות כללית וגמלת ניידות – ביטוח לאומי מסייע לכל מי שעקב ליקוי גופני או נפשי אינו מסוגל להשתכר בסכום ששווה ערך ל25% מסך הסכום הממוצע במשק, או למי שהכנסתו החודשית נפגעה ב50% בשל המחלה. כמו כן, בהתאם לממצאים עשויים לקבל גמלת ניידות.
מגיע לכם – נצלו זאת!
לסיכום נציין שאומנם מדובר במחלה שפוגעת בבריאות, אך בהחלט ניתן להקל עליה. ניתן להשיג מעקב יעיל וניתן להמשיך לפרנס את המשפחה באמצעות שורה של הטבות וזכויות. כאן ראוי לחדד שעל מנת להשיג את מרב ההטבות, ראשית חשוב להבין מה לדרוש ושנית נדרשים לעבור ועדה רפואית שכוללת מעורבות של רופא מומחה. מבקשים לוודא שסך הזכויות אכן מוגנות? ניתן להיעזר בליווי משפטי ובמקביל בגופים שפועלים בהתנדבות. רק בריאות!
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.