סובלים מאנמיה שמונעת מכם לעבוד? הכירו את הזכויות שלכם בחוק

אנמיה היא תופעה מוכרת, אך עד שלא חווים את התופעה מקרוב לא ברור מהי בדיוק כוללת, ועד כמה היא עשויה לפגוע בתפקוד היומיומי. מכאן שאם מבינים במה מדובר, טוב לדעת שלכל הפחות המדינה עומדת לצדכם – יש כמה וכמה הטבות שעשויות לסייע במישור הכלכלי. אז מה חשוב לדעת בנושא, מה ניתן לעשות כדי לתמוך במערכות הגופניות ואף כיצד ביטוח לאומי יודע לסייע מעבר למתן קצבאות? לרשותכם מידע מקיף ורלוונטי בנושא!

סוגים שונים של אנמיה ומשמעויות רפואיות

אם נתחיל מההתחלה, נציין שאנמיה נוגעת למחלה (יש כמה סוגים) שכוללת מחסור בכדוריות דם אדומות, או למחסור בהמוגלובין, כך שלא מעט מקרים בתחום ניתן לסייע יחסית בקלות. כך למשל ביקור בחנות לתוספי תזונה טבעיים עשוי לסגור את הפינה, וזאת כי לרוב מומלץ ליטול תוספי מזון כמו ברזל, חומצה פולית, ויטמין בי 12 וכדומה, אם כי כמובן שלצד הנחיה רפואית. עם זאת, יש מקרים יותר נדירים שבהם הסוג של האנמיה מחבל בצורה קשה בתפקוד היומיומי, וכאן אנחנו מדוברים על "תלסמיה", על "אנמיה אפלסטית" ועל "אנמיה חרמשית". התלסמיה היא מחלה תורשתית שמצריכה לעבור עירוי דם מדי שלושה שבועות. אנמיה חרמשית מובילה ליצור המוגלובין פגום (כך שיש בעיה בהספקת החמצן), ואנמיה אפלסטית נוגעת לבעיה של המח לייצר כמות רצויה של תאי דם.

כל הזכויות שעומדות על הפרק

כפי שראינו, יש 3 סוגים של אנמיה שפוגעים קשות באיכות החיים ובתפקוד היומי, ועל כן ראוי לדעת איזו עזרה ניתן להשיג מטעם המדינה. ובכן ייתכן שניתן להשיג קצבת נכות, שיקום מקצועי, קצבת שר"מ ואף קצבת ניידות. מעבר לכך, ייתכן שאפשר להשיג הנחה בארנונה, הנחה בתשלום עבור גנים טרום חובה (כולל הנחה במועדוניות וצהרונים), הנחה במס הכנסה (ניתן להשיג פטור מלא) ואף ייתכן שניתן לתבוע בגין אובדן כושר עבודה. מכאן כפי שניתן להתחיל להבין עד כמה העזרה מקיפה, ועל כן נעצור להרחיב מה חשוב לדעת בנושא.

 

 

7 דגשים מסייעים

  1. כל עוד ביטוח לאומי מכיר במינימום 50% נכות, זכאים לקבל קצבת נכות.
  2. כל עוד ביטוח לאומי מכיר במינימום 20% נכות ובמקביל האנמיה מונעת המשך עבודה, זכאים לשיקום מקצועי. זה כולל מימון מלא של לימודים, כלכלה לאותה תקופה, דמי נסיעות ואף תשלומים עבור חומר לימודי.
  3. אם המחלה מובילה למצב שבו תלויים בסיוע של אדם נוסף, ניתן להשיג קצבה שמיועדת לכסות הוצאות בגין ליווי סיעודי (קצבת שר"מ).
  4. בהנחה והמצב הרפואי מונע התניידות רגלית או התניידות בתחבורה ציבורית, ייתכן שניתן להשיג מימון עבור רכישת ואחזקת רכב פרטי.
  5. ההנחה בתשלומם לגנים מיועדת גם כאשר ההורה עצמו הוא הדמות שסובלת ממחלת האנמיה.
  6. אם סובלים מאנמיה אך ממשיכים לעבוד, רצוי לבדוק האם ניתן להשיג הנחה (או פטור מלא) במס הכנסה.
  7. אם יש ברקע ביטוח אובדן כושר עבודה (ולו מטעם ביטוח מנהלים), ואם במקביל המצב הורע כך שלא ניתן להמשיך לעבוד, בהחלט יש טעם לבחון האם חברת ביטוח מסוימת מחויבת להעביר לכם פיצויים.

תמיכה מקצועית

לסיכום נציין שאם אכן סובלים מאנמיה שמפרה את השגרה, מוטב לנצל עד כמה שניתן את סך ההטבות האפשריות. כמו כן, ראוי לדעת שלא כל קצבה או הטבה מוענקים בקלות (בדרך כלל הן לא), ועל כן רצוי לדעת כיצד נכון להתנהל. מכאן שאם מבקשים להפיק את המרב בדרך הקלה, מוטב להיעזר בגוף מסייע. רק בריאות!

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות
גלילה לראש העמוד