הליכים ביורוקרטיים לאחר הפטירה: מדריך בנושא

אין ספק כי כאשר אדם נפטר התחושות שלנו כבני המשפחה וקרובים הן קשות מאוד. אולם, עלינו להתעשת ולבצע מספר צעדים ביורוקרטיים אשר נועדו להבטיח את מנוחתו של המת בהקדם. כיצד נעשה זאת? להלן המדריך המלא.

מהם הצעדים הנדרשים אותם יש לבצע לאחר פטירה?

כאשר אדם הולך לעולמו, נדרש מאיתנו הקרובים לדאוג לכך כי יגיע למנוחתו בהקדם האפשרי. לכן, חשוב קודם כל לפנות לבית החולים ולבקש את תעודת הפטירה. במידה והמנוח נפטר בביתו, נדרוש את תעודת הפטירה ממד"א. את תעודת הפטירה ניתן להוציא דרך משרד הפנים, ולאחר מכן לפנות לחברת קדישא אשר היא אמונה על הקבורה במדינת ישראל. לרוב, הקבורה תתבצע באותו היום או לכל היותר יום או יומיים לאחר מכן, בבית קברות לבחירתכם. נוסף להליך הבירוקראטי מול קדישא, עליכם לאתר קבלן מצבות מומלץ. באמצעות קבלן מקצועי תוכלו לקבל שירות אדיב ומקצועי אשר נעשה ברגישות, וזאת בכדי שלאחר תהליך הקבורה תוכלו להקים בעובר המנוח מצבה מכובדת, וזאת באמצעות בניית תשתית ראשונית של מצבה בעבור המנוח. חשוב לציין כי ניצולי שואה כמו גם חללי פעולות איבה וכן אנשים בודדים יכולים לקבל סיוע ממשלתי בעבור הקמת מצבה, ולכן יש לבחון זאת לפני הפנייה באם אכן עומדים בתנאים.

הליכים ביורוקרטיים לאחר הפטירה מדריך בנושא

מה חשוב לדעת לגבי הליך קבורה?

הליך הקבורה במדינת ישראל הוא באחריותו של חברת קדישא. עם זאת, בשנים האחרונות ניתן לראות כיצד יותר ויותר ישראלים בוחרים לבצע תהליך קבורה חילוני – וזאת מתוך מטרה להימנע מהליך קבורה פרטי. אולם, חשוב לזכור כי תהליך הקבורה נמצא באחריותו של חברת קדישא ולכן גם אם החלטתם על הליך קבורה חילוני, עדיין נדרש להעביר את המסמכים הרלוונטיים לחברה. לאחר שקיבלתם מהחברה את מועד ההלוויה, זה הזמן להכין את מודעות האבל. ניתן להדפיס בבית את הפורמט של מודעת אבל דרך אתרים אשר מתמחים בנושא, ולתלות את המודעות בסביבת המגורים כמו גם במקום עבודתו. נוסף לכך, ניתן לשלוח את מודעת האבל דרך הוואטסאפ בעבור החברים והקרובים, ולעדכן אותם בדבר ההלוויה.

הספדים לפני הלוויה

במעמד הלוויה נהוג להציג בפני הנוכחים הספד אודות פועלו של המנוח. כתיבה של הספד היא רגשית לרוב ולא פשוטה, ולכן מומלץ לרשום לכם בנקודות את עיקרי הדברים, ולאחר מכן לגבש את ההספד באופן אשר משלים בצורה הטובה ביותר את המנוח – בין אם מדובר בציטוט, שיר אליו התחבר ועוד. לאחר שהמנוח נקבר, ניתן לפנות לרשם לענייני ירושות לצורך בחינה של צו ירושה וכן לבצע סגירת חובות. לצערנו, לא מעט אנשים אשר הלכו לעולמם השאירו חובות בעבור הקרובים ובני המשפחה, ולכן חשוב לבחון האם אכן ישנם חובות ולסגור אותם בהקדם, לפני קבלת הירושה באם אכן ישנה.

נגישות
גלילה לראש העמוד