חוקים ותקנות שבעלי כלבים חייבים להכיר

במדינת ישראל ישנם חוקים ותקנות ברורים בהם אתם כבעלי הכלבים חייבים לעמוד, אחרת תוכלו להיות חשופים לקנסות ולעיתים גם לעונשי מאסר. מהם החוקרים והתקנות החשובים אותם נדרש להכיר ובהתאם לכך לפעול? להלן הפרטים.

חוקים ותקנות לגבי בעלי חיים: מידע מהותי בעבור כל בעל כלב

לצערנו, לא מעט בעלי כלבים מוצאים את עצמם בסיטואציה מורכבת לאור אי עמידה בתקנה הנוגעת לאחזקת כלבם. כך לדוגמה, אחת התקנות החשובות ביותר היא איסור על כלב משוחרר שלא במקום מגודר, ולכן כל בעל כלב מחויב להחזיק את הכלב באמצעות רצועה ולא לתת לו להסתובב באופן חופשי. נוסף לכך, אם הכלב נתפס כאשר הוא משוחרר ולא מוחזק ע"י התקנות, המפקח העירוני רשאי להעביר אותו למכלאה העירונית. מדובר בטראומה קשה מאוד בעבור הכלב, ועל כן אפשר לרכוש רצועות לכלבים באתר יונימל באורך מקסימלי עד חמישה מטר, כפי שקובעות התקנות.  בכך תוכלו להבטיח כי אתם עומדים בתקנות וכי הכלב שלכם יישאר תחת תחום האחריות שלכם, ללא חשש מפני תפיסה של הכלב ובהתאם לכך הליך משמעתי כנגדם שבגינו תוכלו גם לקבל קנס בגובה של 500 ₪ בממוצע. באשר לכלבים מסוכנים, החוק קובע כי הכלב חייב להיות מוחזק ברצועה באורך של שני מטרים ועליו להיות עם מחסום פה במרחב הציבורי. זה הזמן להסביר כי אם אתם עולים עם הכלב לתחבורה ציבורית, נדרש לשים לו מחסום פה – גם אם אינו מוגדר ככלב מסוכן.

חוקים ותקנות שבעלי כלבים חייבים להכיר

רישום ואחזקה

במידה והחלטתם לאמץ כלב, בין אם מדובר מעמותה או באופן פרטי עליכם לגשת איתו לווטרינר העירוני לצורך רישום ובהמשך גם התקנה של שבב. למעשה, ע"פ החוק אדם שאינו מחזיק בכלב עם רישיון בתוקף עלול לקבל שישה חודשי מאסר, ולכן מדובר בפרוצדורה אותה נדרש לבצע בהקדם האפשרי. נוסף לכך, החוק במדינת ישראל קובע כי נדרש לעקר או לסרס את הכלב/ה החל מגיל שנה, ובמידה ויש אישור מיוחד מטעם הווטרינר העירוני נדרש להימנע עד כמה שאפשר תהליך של הזדווגות. במידה ואתם מעוניינים לבצע תהליך הזדווגות, הוא צריך להיות מפוקח. חל איסור על מכירה של כלב לצרכים מסחריים, כמו גם על נטישת הכלב. במידה והחלטתם כי אתם לא מעוניינים לגדל אותו יותר, החוק קובע כי עליכם לפנות לעמותה או לווטרינר העירוני לצורך המשך טיפול.

גובה קנסות בעקבות אי עמידה בתקנות

בעבר כל רשות מקומית החליטה על דעת עצמה מה יהיה גובה הקנס בעקבות אי עמידה בתקנות, כמו לדוגמה מקרים שבהם הבעלים לא הרימו את הגללים של הכלב ובהתאם לכך קיבלו קנס בגובה של בין 250-500 ₪. אולם, ב 2017 נכנס לתוקף חוק הקנסות במסגרתו מוטל קנס אחיד. את גובה הקנסות ניתן לבדוק באתר הרשמי של משרד החקלאות, האמון על הנושא כאן בישראל.

נגישות
גלילה לראש העמוד