סיבות נפוצות לדחיית בקשה להקלות מביטוח לאומי

עשרות אלפי אנשים מגישים בקשות לביטוח לאומי מדי שנה. לא רק שלא כולן נענות בחיוב, נדמה כי רובן נענות לשלילה. הסיבות לשלילת ההקלות, משתנות מתביעה אחת לאחרת, אך קיימות כמה וכמה סיבות שכיחות לדחייה. אם אתם מתכוונים לפנות לביטוח לאומי, חשוב שתבינו ותכירו את סיבות הדחייה הללו: 

תביעת אובדן כושר עבודה

היעדר ראיות רפואיות 

תביעות רבות של ביטוח לאומי נשללות בשל היעדר ראיות רפואיות מוצקות. אם אתם רוצים להגיש תביעה אשר תילקח במלוא הרצינות, הוכיחו כי אתם לא מסוגלים לעבוד עקב מצבכם החדש. בכדי להצליח בכך, עליכם לתעד כל תהליך רפואי שעברתם המוכיח ומראה כי נכותכם מפריע לכם לבצע את עבודתכם. 

למשל, אם אתם מבקרים מדי חודש אצל רופא עקב כאבי גב חמורים והרופא לא תיעד כל ביקור, הדבר לא יהיה קביל אצל הביטוח הלאומי. תביעות אובדן כושר עבודה רבות נופלות בדיוק על דברים כאלו. אנשים נוטים להניח כי ביטוח לאומי הוא זה שישלח אותם לרופאים המומחים בכדי לאשר את נכותם ובכך יוכלו להציג ראיות. ובכן – הדבר אינו נכון. בכדי לאשש תביעה עליכם להציג היסטוריה רפואית אמינה. כמו כן, פתקי רופא המשחררים אתכם מהעבודה או ממליצים על שינוי שגרת העבודה שלכם עקב פציעתכם, צריכים גם הם להיות מתועדים עבור הביטוח הלאומי כעוד ראיה למצבכם.  

שלילות קודמות 

קיימת דעה רווחת כי להתחיל תביעה חדשה מול ביטוח לאומי הוא רעיון יותר טוב מאשר לערער על בקשה שנשללה. גם פה, מדובר בטעות. במצבים מסוימים, עשויה התביעה להידחות מביטוח לאומי רק משום שנשללה מכם בקשה בעבר. בדיוק בגלל זה, חשוב לעבור על תהליכי הערעור עם עורך דין שעיסוקו תביעות אובדן כושר עבודה, לפני שאתם ניגשים לפתיחת תביעה חדשה. 

אי מעקב אחר הטיפול 

אם תחסירו מן הטיפולים שנקבעו לכם על ידי הרופא שלכם, ביטוח לאומי ידחה את הבקשה שלכם בדיוק מהסיבה הזאת. ביטוח לאומי לא יכול לאשר בקשה כזו כיוון שאין ודאות במצבכם. איך אפשר לדעת שלא הייתם משתקמים אם הייתם ממשיכים בטיפול?  אם קיימת סיבה מוצדקת לעזיבת הטיפול, וודאו כי הרופא רושם ומתעד את הסיבה בגינה אתם לא יכולים לממש את טיפולכם. תוכלו להעלות טענה זו בערעור. 

אי שיתוף פעולה 

זה לא משנה איך אתם מרגישים כלפי האנשים שעובדים בביטוח לאומי, האינטרס האישי שלכם הוא לקבל את ההקלות שאתם צריכים. משמע, האינטרס שלכם הוא לשתף פעולה עם ביטוח לאומי לאורך כל הדרך. 

ספקו לביטוח לאומי את כל התיעוד האפשרי הקיים לכם, ואם החסרתם תור לרופא, תעדו זאת. שמרו את כל תוצאות הבדיקות שלכם ושימו לב שיש תאריך לכל בדיקה וחתימת רופא.  

טיפ לסיום: בתביעות מול ביטוח לאומי, רצוי לעבוד מול אדם אחד לאורך כל התהליך. הדבר יאפשר פן אישי, לא יהיו מקרים של טלפון שבור ואולי בעקבות ההיכרות הזאת, העזרה תהיה מהירה יותר. בהצלחה. 

נגישות
גלילה לראש העמוד