למה כדאי לבקש מהמעסיק קרן השתלמות?

קרן השתלמות היא מונח מוכר בקרב לא מעט עצמאים, שרואים בה כהזדמנות לחיסכון ו"על הדרך" גם פתרון פיננסי המוכר לצרכי מס. המשמעות לכך בפועל עבור אותם עצמאים היא שאותה קרן נחשבת כהוצאה מוכרת לצרכי מס ולא כהכנסה שעליה יורד מס, בדומה לכל הכנסה אחרת. אין ספק שזהו יתרון משמעותי לאפיק חיסכון מסוג כזה, שלשמחתנו, לא רק רלוונטי לעצמאיים שבינינו, כי אם גם לשכירים. רוצים גם אתם ליהנות מאפיק מצוין שכזה? למה שלא תפנו למעסיק שלכם ותבקשו ממנו את זה? תוהים מהי המשמעות בפועל של קרן השתלמות ובכלל – כיצד פותחים אחת כזו? המאמר הבא הוא במיוחד עבורכם.

 

מהי קרן השתלמות


אבל תחילה, בואו נדבר קצת על מהי קרן השתלמות. בעידן של היום, ובייחוד בתקופות מאתגרות מאד מבחינה כלכלית וכאשר המשק פחות יציב, אפיק חיסכון טוב ובטוח הוא אמצעי שעל כולנו לקחת בחשבון. קרן השתלמות היא דרך לחסוך כסף, כזו שמוצעת כיום הן לעצמאיים והן לשכירים. אל הקרן ניתן להפקיד כסף בכל חודש או אחת לשנה ולמשוך את כל הסכום שהצטבר בה לאחר תקופה של 6 שנים ומבלי לשלם על כך מס (בניגוד לתכניות חיסכון אחרות, שעל כל רווח חל מס, כאן זהו חיסכון פטור ממס). אם רוצים, אפשר להשאיר את הכסף בקרן ולהמשיך לחסוך אפילו עד לגיל הפרישה. עבור שכירים "תקרת ההפקדה" עומדת על 2.5 אחוז על חשבונו של העובד (לא יותר מ-392.8 ₪ לחודש) ועד 7.5 אחוזים על חשבונו של המעסיק (לא יותר מ-1,178.4 ₪ לחודש). משכורתו החודשים של העובד, המזכה בפטור מלא על הרווחים, היא עד 15,712 ₪ לחודש, נכון ל-2023.

יש מסלולי השקעה שונים, שמהם ניתן לבחור, מסלולים בטוחים יותר וכאלה שמציעים ריסק מסוים. כך או כך, ניתן לבחון את האפשרויות השונות, ובהתאם לצרכים, לרצון וגם למידת הסיכון שרוצים לקחת, לבצע את הבחירה ולבצע העברות שוטפות מדי חודש. כאשר מדובר בשכירים, ההעברה החודשים תעשה הן על ידי המעסיק (מכספו שלו) והן על ידי העובד (סכום שיילקח ישירות מהמשכורת המועברת לו מדי חודש). לאחר שנבחרה הקרן, הדבר נעשה מדי חודש והעובד עצמו איננו צריך לדאוג לדבר, למעט בחינת תלוש השכר שלו ובדיקה שאכן בוצעה ההעברה.

מדוע כדאי לבקש מהמעסיק קרן כזו

יש לא מעט סיבות מדוע כדאי לבקש מהמעסיק:

  1. כעובדים, אתם משלמים שקל אחד בלבד על כל 3 ₪ שמשלם המעסיק שלכם.
  2. אתם יכולים לקבוע לאיזה אפיק השקעה תנותב הקרן שלכם, תוך התייחסות לרווחים של הקרן ונתונים אחרים שכדאי לקחת בחשבון.
  3. אחרי 6 שנים, אתם יכולים למשוך את כל הסכום שהצטבר מבלי לשלם על כך מס, או להשאיר אותו בקרן ולהמשיך לחסוך.
  4. בהמשך לסעיף מעלה, אתם לא מוכרחים להמתין את כל ה-6 שנים האלו. תוכלו למשוך את הכסף גם אחרי 3 שנים, ובתנאי שמדובר בסכום שמיועד לצורך השתלמות מקצועית.
  5. אם אתם זקוקים לכך, תוכלו לבקש אחרי תקופה של 3 שנים ממועד פתיחת הקרן, הלוואה. הלוואות דרך קרן השתלמות ידועות כהלוואות בתנאים מצוינים.

היכן פותחים קרן השתלמות ומה חשוב לקחת בחשבון

את קרן ההשתלמות ניתן לפתוח בחברות הביטוח השונות וגם בבתי ההשקעות. מומלץ מאד להיוועץ עם סוכן ביטוח או יועץ פנסיוני כדי לבדוק את כל האפשרויות הרלוונטיות, תוך התייחסות לנתונים חשובים שונים כמו תנאי הקרן, אפיקי ההשקעה השונים שלה, דמי ניהול ועוד. בסופו של דבר, מדובר בחיסכון לטווח ארוך, אם כי לא ארוך מאד כמו קרן פנסיה, וכזה שתוכלו לנצל לצרכים שונים, כמו רכישת רכב חדש, שיפוץ הבית או אפילו לצורך אירוע גדול, שתרצו לערוך.


לסיכום,


קרן השתלמות היא, כאמור, אפיק חיסכון נהדר המוצע כיום הן לשכירים והן לעצמאיים. הסוד הוא לבחור את האפיק המתאים וליהנות מכל היתרונות הרבים, הנלווים לקרן הזו.

נגישות
גלילה לראש העמוד